Kerncijfers
Nuttige links
Contact
Aficor
Het lijkt erop dat u een niet-ondersteunde browser gebruikt

Verouderde browsers kunnen uw computer blootstellen aan beveiligingsrisico’s. Om de beste ervaring met het gebruik van onze site te krijgen, moet u één van de onderstaande browsers installeren. Klik op één van de onderstaande icoontjes om de browser te installeren.

De Makelaars : succes door samenwerking

In de wereld van ondernemerschap kan zakelijke groei een uitdagende reis vol kansen en obstakels zijn.  De Makelaars hebben echter bewezen dat slimme strategieën, innovatieve ideeën en de juiste partnerschappen, de sleutel vormen tot duurzaam succes. Michael Soetens, één van de drijvende krachten achter dit succesverhaal, deelt graag, hoe hij samen met zijn team en met de ondersteuning van Aficor, zijn visie tot leven brengt.

Een erfenis van innovatie en een vernieuwde start

Het verhaal begon bij Investeco, het bedrijf van Michael’s ouders. Van bij het begin was Aficor als accountantskantoor betrokken bij hun business. Gezien de vroegere samenwerking met de familie, was de keuze voor Aficor vanzelfsprekend toen Telecom-Makelaars werd opgericht. Michael legt uit: “Met Telecom-Makelaars gaan we daadwerkelijk op zoek naar de beste telefonie-en internetoplossingen voor onze klanten. We zijn uniek omdat we met alle B2B-operatoren samenwerken, waardoor wij interessante op maat gemaakte voorstellen kunnen bieden”.

 

Het fundament voor groei

Telecom-Makelaars bracht vernieuwing en legde dus het fundament voor verdere groei door kort daarna een tweede vennootschap met een concullega op te richten, Voiceking, die telefoniediensten aanbiedt via cloudcentrales en sinds 2022 zelfs op het netwerk van Proximus eigen mobiele simkaarten op de markt zet.

Ondertussen is ook Energie-Makelaars erbij gekomen. “Hier gaan we op zoek naar welk type gas- of elektriciteitscontract het meest geschikt is voor onze B2B-klanten en bieden we ook voordeligere prijsformules aan dan hun huidige leveranciers”, gaat hij verder.

Krachten werden gebundeld en een overkoepelend platform, De Makelaars genaamd, werd gecreëerd waaronder verschillende bedrijven met makelaarsfuncties samenwerken onder één en dezelfde naam en waaronder gezamenlijke marketingacties worden gevoerd. Dit resulteert in grotere naamsbekendheid, schaalvoordelen en betere voorwaarden voor klanten“, licht Michael toe.

De Makelaars groeide dus uit tot een groep bedrijven. Michael benadrukt:“Ik werk zelden alleen en vertrouw op medevennoten om samen deze bedrijven mee uit te bouwen”. Op vandaag rekent Michael op Aficor voor de fiscale, financiële en vennootschapsrechtelijke aspecten van de bedrijven, alsook de gepaste bedrijfsstructuren.

Michael Soetens
Zaakvoerder De Makelaars

“We zitten met onze vennootschappen onder Aficor, en dit is niet zomaar. Ze begrijpen écht wat wij doen. Naast de digitale boekhouding, krijgen wij waardevol advies waarmee we potentiële risico’s kunnen voorzien en aanpakken.  We zijn het gewoon om de volgende werkdag al antwoord te krijgen op onze vragen en appreciëren enorm hun persoonlijke communicatie. Deze constructieve wederzijdse samenwerking zorgt ervoor dat wij gerichter kunnen groeien” .

Een eenvoudige start, maar later een doordachte keuze

Het was voor Michael aanvankelijk een eenvoudige keuze om in de beginjaren van zijn ondernemerschap te kiezen voor Aficor: “Bart was de accountant van mijn vader, dus was het vanzelfsprekend om ook met Aficor samen te werken bij de oprichting van Telecom-Makelaars”. Naarmate de andere werkvennootschappen werden opgericht en de samenwerking met andere accountants begon, werd het al snel duidelijk dat Aficor een grotere meerwaarde bood.

Persoonlijke communicatie en samenwerking

“Veranderen van boekhouder is geen lichte beslissing” zegt Michael. “Er moet al een bepaalde mate van ontevredenheid zijn, vooraleer je die stap zet. Het feit dat al onze vennootschappen nu onder Aficor vallen, spreekt boekdelen. Afgezien van de reguliere financiële diensten, zoals digitale boekhouding, kwartaalaangiftes en jaarafrekeningen, krijgen wij van Aficor waardevol strategisch advies. We zitten minstens elk kwartaal samen om de cijfers te bespreken, zoeken naar verbeteringen en anticiperen op mogelijke uitdagingen. En daar zit het verschil, want zo kunnen we gerichter groeien. Kortom, de overstap naar Aficor was voor de andere vennootschappen een weloverwogen keuze.”

Michael besluit: “Aficor begrijpt volledig wat we doen, biedt directe en persoonlijke communicatie en brengt expertise in. Het veranderen van een energieleverancier is niet zo moeilijk als veranderen van accountant en Bart deelt dat inzicht met zijn klanten. Hij beveelt ons wel vaker aan bij interessante bedrijven die later klant bij ons worden”.

Aficor Deerlijk

Tulpenlaan 167 - 169
8540 Deerlijk
056 71 22 01
deerlijk@aficor.be

BTW nr: BE 0430.313.279

Aficor Ronse

Coupl’ Voie 8
9600 Ronse
055 23 00 40
ronse@aficor.be

BTW nr: BE 0474.987.719