Kerncijfers
Nuttige links
Contact
Aficor
Het lijkt erop dat u een niet-ondersteunde browser gebruikt

Verouderde browsers kunnen uw computer blootstellen aan beveiligingsrisico’s. Om de beste ervaring met het gebruik van onze site te krijgen, moet u één van de onderstaande browsers installeren. Klik op één van de onderstaande icoontjes om de browser te installeren.

Biosynergy: piekfijne boekhouding en bedrijfseconomisch advies voor een groeibedrijf

Biosynergy, een nichebedrijf dat actief is in projecten rond hernieuwbare energie en biomassa-installaties, biedt CO₂-neutrale energieoplossingen aan voor industrieën en gemeenschappen. 
Er is wereldwijd enorm veel in beweging op het vlak van milieu. Oude verbrandingsinstallaties moeten vaak noodgedwongen vervangen worden. Oorspronkelijk zette Biosynergy in op engineering, verkoop en dienst na verkoop van biomassa boilers. Biosynergy is actief in de Benelux, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. 

Professionalisering dankzij piekfijne boekhouding

Biosynergy kwam terecht bij Aficor om de boekhouding uit handen te geven. Bij de start van een nieuwe onderneming is het belangrijk om een overzicht te hebben van alle mogelijke kosten die erbij komen kijken om de markt te kunnen bespelen. We maakten voor Biosynergy een financieel plan op en wisten zo meteen wat haalbaar was en wat niet. In het begin monitorden we alle uitgaande en inkomende facturen in detail en zaten we elk kwartaal samen met de bestuurders. We optimaliseerden mee de financiën en hielden alles zo goed mogelijk bij.

Groeitraject

Naarmate de tijd vorderde en de tevredenheid van de bestuurders bleef, zijn we samen met hen aan de slag gegaan met een groeitraject. De markt had grote vraag naar de diensten van Biosynergy, waardoor ze snel moesten schakelen. Biosynergy maakte de transformatie van een puur installatiebedrijf naar een ESCO (Energy Service Company) die integrale biomassa energieoplossingen kan leveren aan zijn klanten. Ze dachten er van in het begin over na over de mogelijkheden om extern (menselijk) kapitaal aan te trekken. Met de vraag of dat wel interessant was, informeerden ze zich uitgebreid over de mogelijkheden. Bij omvorming van de huidige statuten naar het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen (WVV), voerden we enkele aanpassingen door. Die veranderingen kunnen eventueel gebruikt worden om in de toekomst externe investeerders onder de arm te nemen, alsook werknemersparticipatie mogelijk te maken.
Bovendien kon Biosynergy dankzij de hulp en het advies van Aficor, zelf een eigen kleinschalige biomassacentrale bouwen op de industriezone Pont West in Ronse. Hiermee kunnen ook de naburige bedrijven via een warmtenet gebruik maken van de CO₂-neutrale energie afkomstig van houtresten van omliggende bedrijven, alsook van oogsten van korte omloophout aangeplant door Biosynergy op marginale sites in directe omgeving van Ronse.

Thibaut De Veyt
Zaakvoerder Biosynergy

"Het budget dat vrijkomt dankzij de optimalisatie van onze documentenflow, steken we met plezier in gericht bedrijfseconomisch advies waar we heel wat aan hebben."

Integratie van digitaal boekhoudpakket

Ondertussen zijn ze dankzij de integratie van een digitaal boekhoudpakket zelf aan de slag gegaan met de boekhouding. Dergelijke online diensten bieden ons de mogelijkheid om intern de lopende zaken gemakkelijk op te volgen. Daardoor spelen we ook korter op de bal bij eventuele problemen. “Wanneer we vragen hebben, kunnen we altijd bij Aficor terecht”, vertelt Thibaut De Veyt, bestuurder bij Biosynergy. Vandaag voert Aficor de boekhouding van Biosynergy, brengen we de fiscale verplichtingen in orde en adviseren we waar nodig. Inzage op de boekhouding en financiële data is op elk moment mogelijk.

Bio Synergy

Vrijgekomen budget na optimalisatie

“Wij zitten nu een goeie vijftien jaar bij Aficor en we zijn enorm blij met de vooruitgang die we zelf intern geboekt hebben”, vertelt Thibaut. “Ze denken bij Aficor echt mee met de klant. Ik betaal dan ook liever honoraria voor gedegen advies dan enkel voor de opvolging van onze facturen. Het budget dat vrijkomt door optimalisatie van onze documentenflow, steken we met heel veel plezier in gericht bedrijfseconomisch advies waar we heel wat aan hebben”, sluit hij af.

Aficor Deerlijk

Tulpenlaan 167 - 169
8540 Deerlijk
056 71 22 01
deerlijk@aficor.be

BTW nr: BE 0430.313.279

Aficor Ronse

Coupl’ Voie 8
9600 Ronse
055 23 00 40
ronse@aficor.be

BTW nr: BE 0474.987.719