Kerncijfers
Nuttige links
Contact
Aficor
Het lijkt erop dat u een niet-ondersteunde browser gebruikt

Verouderde browsers kunnen uw computer blootstellen aan beveiligingsrisico’s. Om de beste ervaring met het gebruik van onze site te krijgen, moet u één van de onderstaande browsers installeren. Klik op één van de onderstaande icoontjes om de browser te installeren.

Hyler: snelle support en korte communicatie voor een indrukwekkende groeispurt

Het West-Vlaamse bedrijf Hyler specialiseert zich in de ontwikkeling van hybride en ecologische landbouwmachines voor de verwerking van vezelgewassen zoals hennep en vlas. Hun missie? Duurzame vezels nog duurzamer maken aan de hand van vernieuwende oogstprocessen. Dankzij de ontwikkeling van intelligente en efficiënte verwerkingsmachines, stimuleert dit jonge, dynamische bedrijf een nieuwe manier van oogsten waar zowel het land, de vezels én het milieu ons dankbaar voor zijn. 

Een bijzondere klant, een bijzondere aanpak

De ontwikkeling van ingenieuze machines gaat gepaard met een grote kost en vraagt om een bijzondere financiële structuur. Daarom dienden we voor Hyler een dossier in bij Participatiemaatschappij Vlaanderen voor het verkrijgen van subsidies. Om dit proces vlot te laten verlopen, was de nodige ondersteuning op vlak van onderbouwing, financiële middelen en rapportering dus aangewezen. 

Het resultaat mocht er wezen. Dankzij de verkregen financiële steun beschikte Hyler over de nodige middelen om vorig jaar hun eerste machine in productie te brengen. Daarnaast kregen ze ook de mogelijkheid om een tweede type machine te ontwikkelen. Dit werktuig wordt momenteel klaargemaakt voor productie door middel van een kleine preserie. In de loop van volgend jaar zal het in serie gebouwd worden om uiteindelijk te commercialiseren. 

Daarnaast heeft Aficor de zaakvoerder ontzorgd van een aantal algemeen boekhoudkundige en financiële taken. Zo kreeg hij de kans om zich meer te focussen op het reilen en zeilen van het bedrijf én de medewerkers. Op zijn beurt zorgde dit natuurlijk voor meer binding met de medewerkers.

Hyler

Match made in heaven

Aficor probeert steeds dichtbij de klant te staan en hen snel te voorzien van de nodige ondersteuning. Ook Niels Baert, bezieler en eigenaar van Hyler, kan hierover meespreken: “Door het complexe karakter van onze niche hadden wij een grote nood aan korte communicatie en snelle support. Op aanraden van mijn schoonvader kwam ik terecht bij Aficor.” En dat bleek de perfecte match. “Voordien werkten wij samen met een partner waarmee we veel minder persoonlijk contact hadden. Aficor daarentegen denkt echt met je mee en biedt je snel de nodige hulp. Deze werkwijze is zonder twijfel een meerwaarde gebleken voor ons bedrijf”, vertelt Niels. 

Niels Baert
Zaakvoerder Hyler

“Mede dankzij de snelle hulp en het persoonlijke contact met Aficor, heeft ons bedrijf het afgelopen jaar een grote groei doorgemaakt. Zonder deze ondersteuning hadden we dit beslist niet kunnen bolwerken.”

Van start-up naar scale-up door de persoonlijke aanpak

De intensieve samenwerking tussen Aficor en Hyler wierp duidelijk zijn vruchten af. “Het moment dat we met Aficor in zee gingen, waren we een bedrijf in volle groei.  Er waren enorm veel factoren die moesten opgeschaald worden. Bovendien kent onze sector ook veel pieken en dalen, waardoor het niet evident is om snel te groeien. Aficor heeft ons hier echter nauwgezet in ondersteund met als gevolg dat onze omzet is toegenomen. “Voor 2020 draaiden we een omzet van 300 à 400 duizend euro met dienstprestaties. Toen we dat jaar zijn overgeschakeld naar eigen ontwerp en productie, steeg onze omzet fors naar twee miljoen euro. We streven ernaar dit getal jaarlijks te verdubbelen”, gaat Niels gestaag verder. 

Op de vraag of Niels tevreden is over de samenwerking, hoeft hij niet lang na te denken: “Mede dankzij de snelle hulp en het persoonlijke contact met Aficor, heeft ons bedrijf het afgelopen jaar een grote groei doorgemaakt. Zonder deze ondersteuning hadden we dit beslist niet kunnen bolwerken.

Hyler
Aficor Deerlijk

Tulpenlaan 167 - 169
8540 Deerlijk
056 71 22 01
deerlijk@aficor.be

BTW nr: BE 0430.313.279

Aficor Ronse

Coupl’ Voie 8
9600 Ronse
055 23 00 40
ronse@aficor.be

BTW nr: BE 0474.987.719